İçişleri Bakanı'nın Başbakan Erdoğan'ı tehdit ettiği iddiası

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'Yİ KARIŞTIRAN TEHDİT HABERİ

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, Başbakan Erdoğan'ı tehdit ettiği öne sürüldü

CUMHURİYET gazetesinin haberine göre Lojman Cinayeti Komisyonu'na cezaevinde bilgi veren Alaattin Çakıcı'nın, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, Başbakan Erdoğan'a "Beni görevden alırsan, partinin içindeki bütün Kürt milletvekilllerini alır giderim" diye tehdit ettiği öne sürüldü

ÇAKICI'nın "Özellikle Aksu, mafyanının üzerine gitmek istiyorsa önce kendi oğlunu kontrol etmeli" 'dediği de haberde yer aldı. Bu görüşmede Çakıcı'nın, " Mesut Yılmaz için söylüyorum, o bu ülkeyi kumar masasnıdan idare etti. Bu ülkede ne o, ne Çiller, ne de Erbakan, hiçbiri tertemiz değil" sözlerine de yer veriliyor.

ÇAKICI, Yüce Divan yargılamalarını da eleştirip senaryo olarak görüyor ve yeni değerlendirmeler yapıp "Diyorlar ki mevcut 22 bakanın 12 tanesi Kürt kökenli. Türkiye'nin her yerinde, her pozisyonda Kürtler güçlendiriliyor. Kürt düşmanı asla değilim ama, bu ülkeyi bölmek isteyenlere düşmanım." diyor.

AKP'yi karıştıran haber

Lojman Cinayeti Komisyonu'na bilgi veren Alaattin Çakıcı'nın, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, Başbakan Erdoğan'ı "Beni görevden alırsan, partinin içindeki bütün Kürt milletvekilllerini alır giderim" diye tehdit ettiği öne sürüldü

Alaattin Çakıcı'nın TBMM " Lojman Cinayeti" Araştırma Komisyonu'na bilgi verirken yaptığı öne sürülen açıklamalar, Ankara ve AKP'yi karıştırdı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Komisyon'a bilgi veren Çakıcı, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit etti. Çakıcı, Aksu'nun Erdoğan'a "Beni görevden alırsan, partinin içindeki bütün Kürt milletvekilllerini alır giderim" dediğini öne sürdü.

Cezaevinde görüşme

Eski milletvekili Erol Gügör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün Meclis lojmanlarında öldürülmesi olayını aydınlatmak üzere kurulan komisyon, geçtiğimiz günlerde Çakıcı ile cezaevinde görüşüp bilgisine başvurdu.

Yılmaz'a suçlama

Bu görüşmede Çakıcı'nın "Şimdi Ankara'da Yüce Divan'da bir senaryo oynanıyor. ANAP eski Başkanı Mesut Yılmaz'ın bu ülkede başka yasadışı oluşumlara sırt verdiği bilinmektedir. O, bu ülkede suçlu ama Türkbank olayında suçlu değil. Bizimle işbirliği değil, o kendi ekibini almak istilyordu. Mesut Yılmaz için söylüyorum, o bu ülkeyi kumar masasnıdan idare etti. Bu ülkede ne o, ne Çiller, ne de Erbakan, hiçbiri tertemiz değil" dediği öne sürüldü. Çakıcı'nın "Yılmaz'ı isteseydim vururdum'dediği de açıklandı

Oğlunu kontrol etsin

Aksu sözlerine devamla, " Diyorlar ki mevcut 22 bakanın 12 tanesi Kürt kökenli. Türkiye'nin her yerinde, her pozisyonda Kürtler güçlendiriliyor. Kürt düşmanı asla değilim ama, bu ülkeyi bölmek isteyenlere düşmanım. Başbakan'ın zorda olduğunu biliyorum. Başbakanımızı tehdit ediyor İçişleri Bakanı... Bakanı görevden almak istiyor. Ancak Başbakan'ı tehdit ediyor. Diyor ki 'Beni alırsan partinin içerisindeki bütün Kürt milletvekillerini alır giderim.'Erdoğan'ın durumu çok zor. Özellikle İçişleri Bakanı mafyanının üzerine gitmek istiyorsa önce kendi oğlunu kontrol etmeli.

Ortadoğu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber